alter ego vs. res publica

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Úchylky

A mala ešte všelijaké iné svoje malé tajomstvá. Svoje milé úchylky.

Niektoré v druhých vzbudzovali dojem, že je to roztomilé dievčatko. Úplne nevinné. Ale nikdy nie rozmaznané. Také - medzi dieťaťom a ženou. S dvoma uviazanými copíkmi a s lízatkom v ústach. Ale už by to nebola tá radosť zo sladkosti, ale radosť z provokujúcej hry jazykom a zmyselnými perami. A pohľad azúrovo modrozelených očí ako keby chcel pritom ospravedlniť všetku tú odvahu ešte neskúsenej, ale túžiacej. Provokujúca hra slušnej, či zdanlivá slušnosť skazenej???

Niektoré zase nechávali druhých v tápaní. Zanechávali pocit rozpakov a neistoty sebou samých. Akúsi zvláštnu nadvládu nad vaším vedomím a telom. Ten bizarný pocit, že ste v jej moci a že vás ovláda. Bezmocnosť ale odanosť zároveň. Nemožnosť sa brániť, ale aj žiadny náznak protestu. Strnulosť, nevládnosť a pritom aktívnu spoluprácu vás samých.

A nakoniec tie, ktoré spôsobovali všetky tie hrozné a infarktové precitnutia. Tie ktoré vedeli ochladiť vzduch okolo o 100 stupňov Celzia a mrazili až do kostí. Tie, ktoré vám premietli váš posledný film. Film s názvom "Váš život". Vtedy keď už bolo neskoro..


Zo zápiskov vraha | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014