alter ego vs. res publica

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dobrý deň alebo mám ťa v piči ???

Koľkokrát som sa už pristihol pri tom, že niekomu do očí hovorím dobrý deň a je mi úplne ukradnutý

Ani neviem koľkokrát a komu za deň poviem dobrý deň alebo sa mu inak pekne pozdravím. Celkom normálna vec. Ale mňa to niekedy už trochu serie a mám s tým problém. Je zrejme slušnosťou sa pri rôznych situáciách pozdraviť. Lenže problém s touto činnosťou sa u mňa začína objavovať vtedy, ak niekomu poviem dobrý deň, ale pritom mu to poviem s úsmevom a ten dobrý deň mu naozaj prajem. Čiže naopak: seriem ti ja predsa na dobrý deň, keď to nemyslím vážne. Čo je ale väčšia drzosť? Nepozdraviť sa alebo sa pozdraviť s tým, že mi je to vlastne jedno a tomu druhému to vravím len preto aby som ho neurazil? A neurazím ho viac tým že mu poviem dobrý deň, aj keď si ho v mysli predstavujem s hlavou v jeho zadku alebo s cestovným lístko priamo do pekla? Možno by sa všetko dalo vyriešiť tým, že každému komu sa pozdravím, budem vo vnútri z celého srdca želať dobrý, pohodový a úspešný deň. To by som už ale do práce prišiel tak vyčerpaný, že môj celý deň by bol katastrofou. Asi sa od dnes začnem zdraviť iba s čau, ahoj a servus. Milé a pritom netruálne.


de profundis | stály odkaz

Komentáre

  1. gh
    gh
    publikované: 05.02.2008 13:15:26 | autor: tyt (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. fu,
    veru velka dilema :) slusnejsie je asi pozdravit a mysliet si cez to vsetko svoje...lebo ak nepozdravis, tak budes pre istotu za neslusneho a nevychovaneho somara :D
    publikované: 05.02.2008 18:50:49 | autor: allien (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014