alter ego vs. res publica

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Záhadné ráno

...nohavičky, paradajková šťava, leguán a jedna paralela...
Stála v električke, stále mierne zadýchaná z dobiehania a vlasy mala ešte stále vlhké. Električka práve vošla do tunela a ona v okne uvidela svoj obraz.

To ráno bolo celkom obyčajné. Ako každý deň. Nenávidela ranné vstávanie, no napriek tomu to vždy nejako zvládala okolo šiestej. Kým sa potulovala mierne rozospatá po byte iba v nohavičkách, mixér v sebe zúrivo a nenásytne ničil čerstvé paradajky. Čerstvú šťavu z nich musela mať každé ráno. Teraz už s plným pohárom prechádzala po izbe a hľadala svojho miláčika - milovaného leguána Pipa. Našla ho presne tam kde obvykle. Lenivo vylihoval pred balkónovými dverami čakajúc na prvé slnečné lúče, ktoré ho začnú zohrievať. Stále ho mala rada, aj keď ju kvôli nemu už opustili dvaja skoro dokonalí muži. Ale,... báli sa leguánov. Ten druhý jej dokonca povedal: "buď on alebo leguán." Teraz vedela, že si vybrala dobre.

Práve dopíjala posledný dúšok svojho ranného životabudiča, keď dostala ten nečakaný telefonát. Číslo bolo utajené, a aj keď nemala vo zvyku dvíhať také hovory, dnes sama nevedel prečo, urobila výnimku. Keď zložila, zrazu si uvedomila, že jej celý život sa dnes môže zmeniť.

V tom električka vyšla z tunela... a jej obraz v okne sa stratil...

schizofrénia | stály odkaz

Komentáre

  1. Rana uz zvyknu byvat take...
    zahadne.Teda pokial jeden neni metodik. Ti uz vopred vedia, absolutne presne, co budu robit aj na dva dni vopred.Maju presny casovy rozvrh na vsetko. Dokonca presne vedia, kedy pojde spoj a ci ma sef poradu v Bruseli.Ja tiez lubim zahadno. Planujem iba v najnevyhnutelnejsom pripade.Uf, to je ale slovo.To som zasa vypotil pismienok.Niekoho moze dokonca zahadno pritahovat. Ked netusis, ako to vsetko dnes dopadne. Predstavte si, ze by ste vopred vedeli co vsetko nestihnete, ze budete musiet zajtra do polnoci, teda myslim pracovat.A ze nedostanete 15.-cty plat. A dovolenky v karibuku budu uz vypredane.A ... No hruza. To radsej ostat a zohriat leguana. Ozaj. Stekaju leguany? Pokial nie, tak su idealne do bytu. Aj pre susedov.A ked sa ich bali uz tolki, tak mozno aj zlodeji by sa mohli. Ale to uz neviem, bez zaruky.
    publikované: 16.10.2007 11:14:49 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  2. pozor aby od vlasov
    neprechladla ;)
    publikované: 16.10.2007 11:38:13 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014