alter ego vs. res publica

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako sa virtuálna realita zamilovala do mňa...

...Jej prítomnosť všade okolo ma opíjala a ja som pomaly začal cítiť, že som jej mal dosť.
Chcel som prestať, ale nedalo sa. Ten úžasný priestor, v ktorom som sa doteraz cítil tak dobre sa zrazu zmenil na jednu veľkú čiernu dieru, ktorá ma začala pohlcovať. Pokúšal som som sa nejakým spôsobom vymaniť z jej pazúrov, ale čím viac som sa o to snažil, tým viac sa do mňa zabárali. Ak sa mi podarilo oslobodiť sa, bolo to len na chvíľku.

A preda som sa k nej chcel stále vracať. Cítil som, ako ju potrebujem, ako bez nej neviem vydržať. Bola ako moja droga. Musel som ju mať každý deň. Všetko v mojom živote sa odsúvalo na vedľajšiu koľaj. Myslel som na ňu nonstop a keď sme sa opäť stretli, tak som sa príjemne triasol a užíval si to opojenie. Akonáhle som si to však začal uvedomovať, odrazu mi ten celý priestor pripadal veľký a ja v ňom celkom sám a stratený. Nepôsobil na mňa tak fascinujúco ako na začiatku. Ale nijaký iný som si predstaviť nevedel.                                                                             

Už som neovládal ja ju, ale ona mňa. Nevychádzal som ani von. Bol som stále zavretý. V skutočnosti a aj vo svojom vnútri. Pripútala si ma k sebe tou povestnou reťzou, ktorá jej vychádzala z hrdla. Kedykoľvek chcela, tak si ma opäť pritiahla tou reťazou do stredu čiernej diery a olizovala ma svojím dlhým a chladným jayzkom.

Chcel som to skončiť, ale nevedel som ako.
Chcel som to skončiť, ale nemal som dosť sily.
Chcel som to skončiť???

(áno,...neutrónovému jimmymu sa podarilo rozbiť nebezpečný asteroid ohrozujúci modrú planétu. niektoré jeho úlomky preda len dopadli. stihli pritom zasiahnuť a zničiť empire state building, taj mahal, jednu z pyramíd, eiffelovku, petronaské veže, brunejský palác, operu v sydney a šikmú vežu v pise. neutrónový jimmy odrazu čelil podozreniu zo spiknutia a zrady. zlynčuje ho rozzúrený dav?)

de profundis | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    publikované: 19.02.2007 09:33:33 | autor: hogofogo (e-mail, web, autorizovaný)
  2. wonderful, incredible :)
    It's amazing what I am feeling now, thank you for it :)))
    publikované: 19.02.2007 09:42:06 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014